День Захисника України

12 жовтня в селищі Пантаївка пройшли урочистості до Дня Захисника України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці. Розпочалися з відкриттям пам’ятного знака загиблим воїнам АТО, на яке прийшли ветерани АТО, представники влади, учні навчальних закладів та жителі селища. Відкриття пам’ятного знаку відбулося в рамках всеукраїнської акції, під час якої активісти в різних містах та селищах України встановлюють пам’ятні хрести на честь героїв сьогодення — бійців, котрі поклали життя за Вітчизну в антитерористичній операції на сході України. Знаково те, що його створено та встановлено за ініціативи Національного корпусу, цивільного корпусу «Азов», виключно силами військових, благодійників, волонтерів та громади селища. Під час цієї хвилюючої події її учасники згадали імена усіх полеглих синів Олександрійщини. 19 наших земляків стали учасниками АТО, але один з них не повернувся до рідної домівки живим. Олександр Басак, уродженець нашого селища, який був призваний за мобілізацією та проходив службу в Державній прикордонній службі, 31 липня 2014 року загинув у районі села Василівка Амфросіївського району на Донеччині, віддавши своє зовсім юне життя за рідну землю і навіки залишившись у серцях та пам’яті односельців та всього українського народу. До присутніх звернулися міський голова С. Цапюк, селищний голова І. Бульба, військовий комісар , підполковник О. Балабуха, підполковник прикордонних військ О. Маляр, голова цивільного корпусу «Азов» у м. Олександрії В. Іванченко, волонтер С. Кульга, які відзначили важливість збереження українським народом світлої пам’яті про героїв АТО, які поклали свої життя за Україну. Архієпископ Харківський і Черкаський Афанасій провів обряд освячення пам’ятного знака. Світлу пам'ять полеглих воїнів присутні вшанували хвилиною мовчання. На знак вічної скорботи за полеглими захисниками Вітчизни до пам’ятника були покладені живі квіти.

Продовжилися урочистості на центральній площі селища, де відбувся патріотичний захід «Козацька слава», підготовлений педагогічними колективами загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ст. №16, комунального дошкільного навчального закладу «Спеціальний дитячий будинок», ДНЗ (ясла-садок) №23, працівниками селищного Будинку культури та Пантаївської бібліотеки-філії. В цей сонячний осінній день на центральній площі зійшлися у козацьких поєдинках сильні духом та тілом юнаки – учні школи №16. Команди «Червона калина» та «Булава» продемонстрували командний дух, спритність, силу, вміння боротися та перемагати. Естафета зі стрибків в мішках, перетягування канату, конкурс з поїдання вареників, дівочий конкурс з ліплення вареників та інші принесли задоволення чисельній аудиторії вболівальників. Хлопці та дівчата довели, що українському роду нема переводу!

Освітні заклади селища, які взяли активну участь у заході, підготували та накрили столи достатку і щедро пригощали українськими стравами гостей свята. Окрім цього кожен колектив підготував творчу візитку. Поважна комісія у складі представників Пантаївської селищної ради оцінювала учасників даного конкурсу. За його результатами визначено переможця – колектив комунального дошкільного навчального закладу «Спеціальний дитячий будинок».

Завершилося дійство дружнім смакуванням куліша, який приготували працівники Будинку культури. На святі панувала радісна, доброзичлива атмосфера та колорит справжнього українського народного свята.

Кiлькiсть переглядiв: 242

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.